Pozdrowienia dla Pskosz'a zaparkowanego pod firmą
Głośna praca skrzyni biegów lub sprzęgła
Zwiń
X
-
Głośna praca skrzyni biegów lub sprzęgła
witam.mam pewien problem a mianowicie:niedawno wymieniałem skrzynie w swojej oktawce(1,6akl-standard).kupiłem drugą,ze śrubami zamiast nitów.po wymiani skrzyni zauważylem że pracuje ona dużo głośnij niż ta stara.pomyślałem sobie że pewnie się ogarnie ale nistety chałasuje dalej.powoli zaczołem się przyzwyczajać,ale ostatnio zauważyłem że jeżeli mam wciśnięty pedał sprzęgła to chałas milknie a jak puszczam chałasuj nadal.zaczołem sie zastanawiać czy to przypadkiem nie sprzęglo,ale przy wymianie skrzyni wymieniłem caly komplet.nie wiem co o tym mysleć....... miał ktoś podobny problem ?CHUDY
-
-
Ja bym domagał się usunięcia ewidentnej usterki w ramach gwarancji.
BTW. Rozmawiałem jakiś czas temu (kiedy podejrzewałem u siebie sprawę nitów) z wlaścicielem firmy z Bytomia... oni sprzedają również regenerowane skrzynie jednak oryginalnych nitów nie zastępują śrubami ale nitami własnej produkcji. Ponoć na ok. 300 sprzedanych skrzyń do 1.6 (VAG) mieli tylko jedną reklamację. Ponadto rozmawiałem z serwisem ASO w Zielonej Górze i tam niestety serwis nie podejmuje się wymiany nitów na śruby bo ponoć te śruby potrafię również zawieźć
Komentarz
-
Komentarz